Buchta z kokosové mouky s jablky
Pokud máte celiakii nebo jen chcete vyzkoušet nějaký netradiční zdravý zákusek, tak je tento recept určen přímo pro vás.
Vymýšlím různé recepty, ale bohužel vařím "od oka", takže potom úplně nedokážu dát dohromady správné množství jednotlivých surovin, které jsem použila. Proto berte některé recepty spíše jako inspirativní a pokud si je budete chtít uvařit, tak si množství surovin budete muset upravit podle svého úsudku.
Někdy se nechám inspirovat recepty jiných, to pak najdete recept s přesně daným množstvím jednotlivých surovin.
Recepty jsou zde asi půl napůl, mnou vymyšlené a od někoho převzaté. Doufám, že vás zaujmou a některé z nich sami vyzkoušíte.
Pokud máte celiakii nebo jen chcete vyzkoušet nějaký netradiční zdravý zákusek, tak je tento recept určen přímo pro vás.
Osvěžující, rychlý a lahodný dezert, na kterém se nedá nic pokazit.
Višňovka je lahodný alkoholický nápoj, který ocení zejména dámy. Její výroba je snadná, jen trochu zdlouhavá, kvůli měsíc trvající maceraci. Ovšem jak se říká: "Kdo si počká, ten se dočká" a s višňovkou je to stejně tak. Výsledek rozhodně stojí za to!
Lichořeřišnice obsahuje přírodní antibiotikum, které pomáhá v boji i prevenci proti infekčním onemocněním. Její štiplavá chuť je velmi nezvyklá, ale určitě stojí za to, překonat počáteční nelibost.
Letní výživné jídlo, které vás osvěží a zasytí. Vzhledem k tomu, že příprava je velmi jednoduchá a rychlá, můžete si salát snadno připravit na svačinu nebo oběd do práce.
Určitě všichni znáte toto mexické jídlo. Je pořádně ostré a velmi chutné. Jenže já pálivá jídla ráda nemám a tak jsem prostě chilli vynechala. Tak pokud jste na tom někdo stejně jako já, tak můžete zkusit mnou upravený recept této mexické pochoutky.
Jedná se o směs mouky a vody, která začne díky spórám mikroorganismů v mouce a okolnímu vzduchu přirozeně fermentovat. Na kvašení mají zásluhu především bakterie mléčného kvašení z rodu Lactobacillus, jež dodávají chlebu typickou kyselou chuť, ale také další bakterie a kvasinky, které dohromady produkují množství aromatických těkavých látek, těsto...
Milujete čerstvý chléb? Tak si ho udělejte doma a nejlépe rovnou kváskový. Ten totiž déle vydrží a je lépe stravitelný. Navíc kvásek posiluje naši mikroflóru a imunutu.
Co takhle letní grilovačka? Kdo by ji nemiloval. Pro tuto příležitost pro vás skvělý recept.
V míse smíchejte maso, koření, sůl a rýži. Rohlík nakrájejte na kostičky, namočte do mléka, vyždímejte a přidejte k masu. Z této směsi tvarujte malé válečky velké asi jako čevapčiči.